2010. november 15., hétfő

Mise Názáretben

Este az angyali üdvözlet bazilika altemplomában szentmisét mutattunk be. Miután a sekrestyében előkészültünk a miséhez, levonultunk a Szűzanya háza elé épített oltárhoz. P. Ervin volt a fő celebráns, aki habár a 90 évén is túl van jól bírta a zarándok utat. Lelkesítően, nagy lendülettel prédikált. Szólt arról, hogy milyen sokan zarándokolnak el erre a szent helyre, ahol az angyal köszöntötte Szűz Máriát, hogy a művész a templomot Mária koronájának mintájára tervezte. Ugyanakkor buzdított a hitűnk megélésére. Néhány ott tartózkodó zarándok is részt vett a szentmisén, annak ellenére, hogy semmit nem értettek a magyar nyelvből, de számukra elég volt a cselekmény. Szép lelki élmény volt az első szentmise itt a Szentföldön. Jelkép értéke is van, hogy itt Názáretben mutathattuk be. Mise után egy kis elcsendesedést követően igyekeznünk kellett vacsorázni, így a templom tüzetesebb meglátogatása későbbre maradt, de van még időnk, mert két éjszaka alszunk itt. Jól fogott a pihenés, mert a múlt éjszaka az út miatt nem igazán tudtunk aludni, így mindegyikünk igyekezett lefeküdni, hogy másnap pihenten indulhassunk neki a Genezáreti tó-, és környéke meglátogatásához.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Mihály atya! Nagyon jó ez a blog, mert keveseknek adatik meg, hogy Szentföldre zarándokoljanak, így én is Önökkel zarándokolok. De nem lehetne nagyob képeket feltenni a blogba? Sőt többet, például Mária-háza itt kívülről vagy belülről van lefényképezve?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az első bejegyzést a szentföldi blogra. A következőkben megpróbálok nagyobb képeket feltenni. A bejegyzéshez fűzött képen Mária háza, a barlang a háttérben látható, előtte miséző helyet képeztek ki.
    Különben a zarándoklatról nagyon sok képet tettünk fel a picasara. Az általam készített képek itt találhatók: http://picasaweb.google.com/bojtemihaly/Szentfold#
    Szilveszter testvér még több képet tett fel ide: http://picasaweb.google.com/frszilveszter
    Itt pedig egy magyar kármelita atya blogja a Szentföldről: http://atyaalbert.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Mihály atya a magyarázatot. Végignéztem a webalbumát, Szilveszter atyáét is, gyönyörűek a képek, majd türelmmel kivárom, amíg kiderül, melyik fotó hol és milyen alkalommal készült. Megszoktam, hogy az Ön blogjai élnek, rendszeresen találok rajtuk lelki táplálékot, vizuálisat is, a "Szenthelyek" a kedvencem. Kovács Albert OCD atya a nyár elején elment az írekhez egy jó pár hónapra, nem nagyon foglalkozott a "keleti" blogjaival.
    Most ezennel "igéretföldjét" is követem:)))feltettem a bloglistámba. Isten áldja!

    VálaszTörlés

Egy kis türelem. Minden megjegyzést elolvasok. Kösz