2017. március 16., csütörtök

Ifjúsági Központ Jerikóban

Számítástechnikai, művészeti oktatást, továbbá különféle sportolási lehetőséget kínálnak ingyenesen 14 és 29 év közötti fiatalok számára a Szentföldi Ferences Kusztódia új jerikói ifjúsági központjában.


A szentföldi kusztódia tulajdonában levő területen felépített intézményt március 9-én nyitották meg hivatalosan. Az ifjúsági központ a USAID (az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala) és az ANERA (az Amerikai Közel-Keleti Menekült Segélyező) támogatásának köszönhetően jött létre. Közel ötszázhetven új munkahelyet teremtettek ezáltal palesztinok számára, hosszú távon pedig lehetőségeket kínálnak a jerikói fiataloknak tehetségük fejlesztésére, hogy később beléphessenek a munka világába.

„A Szentföldi Ferences Kusztódia örül, amikor ilyen projekteket támogathat és ez az egyik titka annak, hogy nyolcszáz éve jelen lehetnek a ferencesek ezen a területen – nyilatkozta Francesco Patton szentföldi kusztos. – A kusztódia politikája mindig is az volt, hogy gondját viselje a szentföldi keresztények kis közösségének és nyitott legyen az egész helyi közösség irányába, jelen esetben a muszlim többség felé… Keresztény és muszlim fiatalokat is várunk, ezáltal az együtt élés iskolájává válik az intézmény.”

Mario Hadchiti, a jerikói ferences közösség házfőnöke és annak az iskolának az igazgatója, amelynek közelében áll az új ifjúsági központ, a kulturális és művészeti oktatással kapcsolatban rámutatott: „A kusztódia évek óta igyekszik a béke és egyben a szépség hídját építeni. A szépség olyan dolog, amit Isten minden gyermeke megérdemel, ugyanakkor felelősségérzetet ébreszt bennünk. Hiszen egy olyan környezetben élni, ami szép és amelyet szépségében akarunk továbbadni másoknak, felelősség.”

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Custodia.org
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kis türelem. Minden megjegyzést elolvasok. Kösz